2022-07-04

Granny flat, pool house or studio: whatever it is, it’s gorgeous!

2 min read


Studio, granny flat or pool dwelling. No matter what you simply call it, it is unquestionably a well known possibility for Australian households of late, no question thanks to growing property price ranges and people paying a whole lot a lot more time at home thanks to the pandemic. So, when this light-stuffed, multi-reason dwelling landed in our inbox we just experienced to share. The do the job of Hobbs Jamieson, this attractive studio is part of a loved ones home positioned in the northern Sydney suburb of Clontarf and fairly simply just, it is the vibrant, white pool house of our dreams.

Hobbs Jamieson

“The home owners are a expert pair with two youthful small children, and they needed to produce a multi-function pool property building that could function as a studio and secondary dwelling when necessary. The spouse and children generally have overseas primarily based family stop by and stay for a number of months at a time,” suggests architect Adam Hobbs of the intention powering the project.

With a gabled roof, and v-groove panelling, the studio enhances the initial period detailing of the principal house, and also falls in line with the long run renovation aspirations the proprietors have for the website.

The studio boasts a pretty glorious vista across the pool to the river
The studio enjoys rather wonderful views across the pool to the river

“The task focussed on having total edge of the views toward the harbour and building a tranquil, private, self-contained house loaded with light that can accommodate multiple makes use of,” claims Adam who clarifies that the entrepreneurs also use the space for exercising and a normal escape from the principal home.

Studio Feels
The studio has a wall bed that can be stored absent when not in use.

As for the design and style, it functions a significant, vaulted ceiling with uncovered trusses and gable conclusion, crystal clear-storey home windows. “This makes a superb experience of openness for the space,” suggests Adam. The studio has a wall bed that can be set absent to make place for the area to be used in diverse methods.

Studio Feels
Dark timber anchors the area

An vital complex detail is that the studio capabilities fireplace retardant, non-combustible Australian hardwoods because of to the project being located inside a BAL-29 bushfire rated region.

Studio Feels

“As for the finish result, we are happy with the way the constructing elevates the web site as a entire, responds to the specifications of a multi-intent temporary and the architectural proportions of the space internally and externally.”

Pictures: Luc Remond

For additional on Hobbs Jamieson Architecture



Supply connection

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.